Architecten

Een geothermische warmtepomp in uw project?

Als architect vinden jullie enkele zaken zoals snelheid op de werf, compactheid van de installatie, esthetiek, enz… zeer belangrijk. Wij als installateur van geothermische warmtepompen trachten op al deze punten een antwoord te bieden.

Snelheid op de werf

De bouw van een woning verloopt tegenwoordig razendsnel. Alle aannemers moeten elkaar dus perfect kunnen opvolgen. Dit lossen we op door de installatie zo ver als mogelijk voor te bereiden in ons atelier. Zodoende moeten we enkel op werf zijn om de reeds voorbereide stukken samen te stellen. Hierdoor kunnen we de tijd op de werf minimaliseren en dus ook veel beter inspelen op de timing van het project.

Een ander probleem bij de installatie van een geothermische warmtepomp is de vloerdroging. De vloerdroging kan pas worden uitgevoerd wanneer de warmtepomp ge√Įnstalleerd is. Deze kan echter pas geplaatst worden wanneer de vloer ligt. Tevens is een vloerdroging ook niet het optimale proces voor een warmtepomp. Er is tijdelijk te veel vermogen nodig waardoor de bron meestal niet kan volgen. Dit lossen we op door tijdelijk een wandmodule te plaatsen die de vloer elektrisch kan drogen. Hierdoor kan de plaatsing van de warmtepomp uitgesteld worden tot na de plaatsing van de tegels.

Compactheid

Doordat we de installatie bij ons op de vloer zo ver als mogelijk voorbereiden kunnen we deze zeer compact opbouwen.

Esthetiek

Een geothermische warmtepomp werkt het best bij een lage temperatuur. Daardoor wordt de warmte het best afgegeven door oppervlakteverwarming. Qua esthetiek is oppervlakteverwarming de beste keuze. Geen radiatoren of convectoren die in het zicht staan. Ventiloconvectoren trachten we ook te vermijden omdat deze de installatie nodeloos complexer maken en nadelig zijn voor het rendement. Tekorten in de de afgifte vloerverwarming lossen we op door de toepassing van wandverwarming. In de slaapkamers maken we veel gebruik van plafondverwarming omdat we hier beter mee kunnen koelen. In slaapkamers is koeling immers belangrijker dan verwarmen.