Categories
Warmtepomp

Lucht/water warmtepomp Viessmann Vitocal 250-A te Leuven

Onlangs plaatsten we een lucht/water warmtepomp bij een tevreden klant te Leuven. Dhr. L. wenste zijn verwarmingssysteem te moderniseren en koos op ons aanraden voor de Viessmann Vitocal 250A monoblok. Dit toestel kan op een zeer efficiënte wijze de gehele woning verwarmen en voorzien van sanitair warm water. De bestaande radiatoren bleven behouden. Het toestel verwarmt de woning nu al enkele maanden aan een zeer hoog rendement. De warmtepomp stemt zelf de aanvoertemperatuur af op het nodige vermogen. Dit zorgt ervoor dat we de woning met een zeer lage watertemperatuur comfortabel kunnen verwarmen. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een hoog rendement en een lage energiefactuur. De klant is tevreden en wij dus ook.

Viessmann Vitocal 250-A binnenunit

Eén van de redenen waarom we deze warmtepomp kozen was het lage geluidsniveau van de buitenunit. De buitenunit van de warmtepomp staat net buiten het stooklokaal onder een afdak. Het betrof ook een rijwoning dus de buren mochten zeker geen last ondervinden van deze warmtepomp. Je hoort de unit dan ook nauwelijks draaien.

De klant koos onlangs nog voor een zonnesysteem met een omvormer van Viessmann, de Vitocharge. Slimme keuze. Deze omvormer kan rechtstreeks communiceren met de Viessmann Vitocal warmtepomp. Hierdoor weet de warmtepomp wanneer de energie van de zon of van het net komt is en kan hij hier steeds op inspelen. Slimme besparende technologie.

Viessmann Vitocharge omvormer