0472/88.30.86 info@ciasolutions.be
Selecteer een pagina

INSTALLATEUR WARMTEPOMPEN

CIA solutions is een warmtepompinstallateur gespecialiseerd in warmtepomptechnieken voor woningverwarming.
Samen brengen we uw warmtepompproject tot een goed einde.

Wat we doen

Calculatie

Berekeningen volgens de norm

Installatie

Plaatsing volgens de regels van de kunst

Onderhoud

Voor een blijvend goed rendement

Service

U staat bij ons niet in de kou

Ontvang een offerte voor uw project

Warmtepompen, van klein tot groot

U kan bij ons terecht voor diverse types van warmtepompen. Lucht/lucht warmtpompen of zoals u ze misschien beter kent, airconditioning. Hiermee kan u uw woning of bedrijfspand op en een zeer efficiënte en budgetvriendelijke manier verwarmen en koelen.Lucht/water wamtepompen in combinatie met vloerverwarming, wandverwarming en plafondverwarming. Deze kunnen tevens worden ingezet voor de verwarming van uw sanitair warm water en een zwembad.

Ten slotte zijn er nog de geothermische warmtepompen. Deze gebruiken de energie uit de bodem om uw woning te verwarmen en passief te koelen. Ze kunnen tevens net zoals de lucht/water warmtepompen worden ingezet voor de verwarming van uw sanitair warm water. We kunnen deze technieken zelfs combineren tot een hybrideinstallatie. Zo zijn we in staat een maat uitgewerkte warmtepompinstallatie aan te bieden die compleet aansluit op uw wensen. 

Jaren gevestigd

Projecten

Enkele projecten

Installateur warmtepomp

Warmtepomp lucht/water

Bij Niko D. plaatsen we een warmtepomp lucht/water van Mitsubishi Electric. De warmtepomp is voorzien van een ingebouwde boiler van 300 liter. De woning is voorzien van een mix van vloer-, wand- en plafondverwarming.

installateur warmtepomp

Warmtepomp bodem/water

Katrien D. koos voor een geothermische warmtepomp. Deze verzorgt de verwarming, het sanitair warm water alsook de koeling van de woning. De koeling gebeurt middels de koude uit de bodem. Dit noemen we ook wel passieve koeling.

installateur warmtepomp

Warmtepomp lucht/lucht

Bij Véronique D. werd er gekozen voor een warmtepomp lucht/lucht of airconditioning. Dit type warmtepomp kan op een zeer efficiënte wijze verwarmen en koelen. Ideaal voor een renovatie of voor de verwarming en/of koeling van een extra ruimte. 

Warmteverlies volgens de norm NBN EN 12831-1:2017

Aan elke selectie van een warmtepompsysteem gaat een warmteverliesberekening vooraf. Een warmtepomp en de geothermische boringen moeten juist afgestemd worden op het verlies van de woning. Een te klein geselecteerde warmtepomp of boorveld zal ervoor zorgen dat de woning niet voldoende kan worden opgeverwarmd. Een te grote warmtepomp zal voor een slecht rendement zorgen. Een te groot boorveld heeft dan wel als voordeel dat het rendement van de warmtepomp omhoog gaat maar zorgt er ook voor dat de investering groter wordt. Al onze warmteverliesberekeningen worden uitgevoerd volgens de laatste norm.

Bovendien kan een warmteverliesberekening in Vlaanderen worden ingebracht in de EPB-berekening. Daardoor kan de ontwerp-vertrektemperatuur gedetailleerd ingevuld worden. Dit leidt tot een daling van 4 tot 6 E-peil punten.

 

Warmteverliesberekening

Contacteer ons:

0472/88.30.86

Laten we samen aan een warmtepomp-project beginnen

Voor elk warmtepompproject hebben wij zoveel mogelijk informatie nodig van de klant. 

Bouwplannen

Met de plannen in handen kunnen we een juiste berekening maken van de warmteverliezen. Op basis van de plannen kunnen we ook bepalenwaar er een mogelijkheid is tot het plaatsen van vloer-, wand- en plafondverwarming.

EPB voorontwerp

In het EPB voorontwerp kunnen we bepaalde zaken zoals isolatiewaarden, het type ventilatie en het vooropgestelde E-peil zien. Deze gegevens hebben we nodig om in te voeren in onze warmteverliessoftware.

Welke ruimtes moeten er worden verwarmd

Welke ruimtes wil u verwarmen? En welke temperatuur wenst u hier te halen? Dit zijn belangrijke factoren voor het bepalen van het verlies van de woning. Enkele waarden zijn reeds wettelijk vastgelegd maar u kan ook specifieke wensen hebben.

Welke ruimtes moeten worden gekoeld

Met een warmtepomp kan u ook koelen. Met een geothermische warmtepomp kan u zelfs passief koelen. Wanneer de verwarming in de slaapkamers niet zo belangrijk is maar koeling wel dan kan het bijvoorbeeld zijn dat we hier opteren voor plafondverwarming/koeling.

Welk sanitair comfort wenst u

Neemt u geregeld een bad of doucht u als gezin dagelijks? Hoeveel warm water heeft u als gezin effectief nodig. Een comfortfactor die u zeker niet mag vergeten. Op basis van uw sanitair profiel berekenen we de grootte van de boiler. Niemand staat graag onder een koude douche.

Ervaringen van klanten

heel duidelijke en snelle communicatie, komt correct zijn engagementen na, bij problemen altijd een heel constructieve en klantgerichte houding gevoeld,  … dat geeft vanuit oogpunt “bouwheer” een heel goed gevoel en vertrouwen.

Alwin S.

Wij zijn zeer tevreden over de werking en service van CIA Solutions (Carlo Loix). Ze zijn steeds bereid om hun uiterste best te doen om snel een oplossing te vinden en leveren uitstekend vakmanschap af. De hele installatie wordt steeds tot in de puntjes afgewerkt. Waarvoor dank!

Ward W.

Kort gezegd, dit is een vakman die zijn afspraken nakomt, zijn communicatie is vlot, prijzen zijn goed in orde, en heeft duidelijk plezier in een propere en deftige afwerking. Aan te raden!

Jan W.

Contacteer ons

Contactformulier

11 + 7 =

Dumontlaan 44a, 3870 Horpmaal (Heers)

0472/88.30.86

info@ciasolutions.be