Warmteverliesberekening volgens de norm

Warmteverliesberekening warmtepomp

Selectie warmtepomp

Voor de juiste selectie van uw warmtepomp laat u best een warmteverliesberekening van uw woning uitvoeren. Een vermogen van uw warmtepomp ligt immers best gelijk met het warmteverlies van uw woning bij een buitentemperatuur van -7°C à -10°C. Deze buitentemperatuur is afhankelijk van de streek waarin u woont.

Een warmtepomp met een te klein vermogen zal uw woning niet goed kunnen verwarmen bij lage temperaturen. Een warmtepomp met een te groot vermogen zal pendelgedrag vertonen, meer verbruiken en meer kosten. Een goed gedimensioneerd warmtepomp is dus zeker in uw belang.

Warmteverliesberekening volgens NBN EN 12831

Bij CIA solutions kan u een warmteverliesberekening laten uitvoeren volgens NBN EN 12831. Dit is de huidig geldende norm. Een kleine investering die u achteraf veel kosten kan besparen. Deze warmteverliesberekening kan u ook gebruiken om te controleren of onze concurrenten het juiste vermogen hebben geselecteerd. U bent niet verplicht om achteraf uw warmtepomp bij ons aan te kopen.

De prijs voor een warmteverliesberekening is afhankelijk van enkele factoren:

  • Heeft u een leesbaar plan of moeten wij uw woning komen opmeten.
  • De grootte van de woning. Hoe meer ruimtes hoe meer werk er in de berekening steekt.
  • De vorm van uw woning. Hoe meer hoekjes en kantjes, hoe meer werk.
  • De hoeveelheid info die u heeft omtrent de isolatiewaarden van de gebruikte materialen in uw woning. U merkt het zelf al, hoe eenvoudiger uw woning en hoe minder wij zelf moeten meten en opzoeken, hoe goedkoper de warmteverliesberekening.

Prijzen beginnen vanaf €200 excl.btw

Waarom is dit betalend?

In het maken van een warmteverliesberekening zit wel wat werk. Dat zorgt ervoor dat dit veel tijd in beslag neemt. Wij zorgen er dan ook voor dat deze correct wordt gemaakt. Dit is immers een zeer belangrijk document om een juiste selectie uit te kunnen voeren.

In het verleden hebben we deze berekeningen steeds kosteloos gemaakt. Sommige prospecten gebruikten deze warmteverliesberekening om o!ertes aan te kunnen vragen bij onze concurrenten, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Onze concurrenten moesten hier dan geen werk meer in steken terwijl wij wel de moeite deden om dit correct te berekenen.